Ham met een glazuur van appel, honing en mosterd

  (7)
  4 uur 15 minuten

  Dit is een mooi recept voor een stuk ham met een appelmoes, honing en mosterd glazuur. Leuk voor Kerstmis of in de zomer met een salade, of met patat.


  3 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • een been ham, gerookt of ongerookt
  • 1 pot appelmoes
  • 3/4 eetlepel mosterd (fijn)
  • 3/4 eetlepel honing

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur15min 

  1. Allereerst doe ik het hambeen in een grote pan en bedek het met koud water, dan kun je als je wilt er nog wat wortel, ui en andere groenten bij doen, breng aan de kook en kook 3 tot 4 uur, afhankelijk van de grootte.
  2. Laat afkoelen, als de ham koud genoeg is haal je hem uit het water, en verwijder je de huid en het vet, doe dit zo veel of zo weinig als je wilt, snijd dan een ruitpatroon in het vet.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Leg de ham op een met folie bedekte braadslee, en bedek de vetlaag met de mosterd, wees niet te zuinig met de mosterd.
  5. Vervolgens smeer je de appelmoes over de mosterdlaag, wees wederom niet te zuinig en tenslotte besprenkel je honing erover, ik doe meestal ook wat honing over de zijkanten.
  6. Doe de ham 15-20 minuten in de oven, haal hem er dan uit en besprenkel met het braadvocht. Ik doe er meestal nog wat meer honing over op dit punt, zet het dan weer 10-15 minuten terug in de oven. Controleer goed, je wilt dat het mooi bruin wordt , maar niet dat het verbrandt.
  7. Eenmaal gaar, haal je de ham uit de oven en laat rusten, leg het vlees daarna op een mooie serveerschaal, snijd en serveer.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (7)

  Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren