Gebakken ei-taart met chorizo en brood

    Gebakken ei-taart met chorizo en brood

    8keer bewaard
    24min


    Maak dit als eerste!

    Een veelzijdige en eenvoudige avondmaaltijd. Blokjes chorizo, ui en Spaanse pepers worden gebakken met een eimengsel met oregano en gegarneerd met in olijfolie gebakken sneetjes brood. Serveer met een klodder knoflookmayonaise en groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 2 volle eetlepels blokjes chorizo
    • 2 volle eetlepels gesnipperde ui
    • snufje chilivlokken
    • 1 sneetje brood, zonder korst
    • 2 eieren geklopt met een scheutje melk
    • kruiden
    • snufje gedroogde oregano
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:24min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
    2. Verhit een koekenpan met olijfolie. Bak de chorizo ​​en ui tot ze knapperig zijn. Voeg de chilivlokken en zout en peper toe. Bak nog een minuut, haal uit de pan en zet apart.
    3. Verhit in dezelfde koekenpan wat meer olie en bak het brood krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenrol.
    4. Vet een ronde ovenschaal in. Doe de chorizo ​​mix erin.
    5. Voeg de oregano en andere kruiden bij het losgeklopte ei en klop goed. Giet over de chorizo ​​mix.
    6. Snijd het gebakken brood in de helft en dan in twee driehoeken. Voeg het brood toe rondom in de schaal.
    7. Bak 12 minuten of totdat de eieren hard zijn.
    8. Haal uit de oven en serveer. (Het brood zal zeer krokant zijn, maar dit voegt een mooie textuur toe - indien je niet garneert met knoflookmayonaise, voeg dan een beetje olie toe, anders wordt het te droog).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren