Hartige flappen met palmharten

    Hartige flappen met palmharten

    2keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze flappen zijn super makkelijk te maken en de palmhart vulling is heerlijk. Maar je kunt ook gebruik maken van een vulling naar keuze.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, gepeld en fijngehakt
    • 200 gr palmharten
    • 2 tomaten, ontpit en in stukjes gesneden
    • 1 eetlepel maïzena
    • 1 kopje melk
    • 1 mespuntje nootmuskaat
    • zout en peper naar smaak
    • 1 kopje roomkaas
    • een handvol gehakte bieslook
    • 500 gr bladerdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan, voeg de uien toe en bak ze doorzichtig. Voeg de palmharten (in kleine blokjes gesneden) en de tomaten toe. Roerbak goed.
    2. Los de maïzena op in de melk en doe vervolgens in de pan.
    3. Breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper. Kook ze ongeveer 5 minuten onder voortdurend roeren.
    4. Voeg de roomkaas en bieslook toe. Roer goed om de kaas te smelten en haal van het vuur. Laat afkoelen, terwijl je het deeg maakt.
    5. Bestuif een ​​werkoppervlak met bloem.
    6. De oven voorverwarmen op 200°C.
    7. Snijd het deeg in vierkantjes. Plaats een eetlepel vulling in elk vierkantje. Wees voorzichtig, gebruik niet te veel vulling, aangezien het kan gaan lekken.
    8. Vouw het deeg over de vulling en sluit deze. Herhaal dit proces met de rest van het deeg en de vulling.
    9. Bak gedurende 40 minuten of tot het deeg goudbruin is.
    10. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren