Hartige kalkoentaart

    Hartige kalkoentaart

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een fantastische hartige taart met kalkoen, gemaakt met een kruimeldeeg en met prei, wortel en aardappel. Je kunt de groenten aanpassen - doperwten of knolselderij smaken ook goed - en je kunt ook restjes gebraden kalkoen gebruiken. Maar als ik deze taart maak zonder restjes, pocheer ik wat kalkoen filets in water. Je kunt ook dit kookvocht gebruiken in plaats van een deel van de bouillon.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 150 gr reuzel
    • 6 eetlepels koud water
    • 110 gr boter
    • 60 gr bloem
    • zout en peper naar smaak
    • 1 kleine ui, gehakt
    • 725 ml kippenbouillon
    • 3 prei, fijngesneden
    • 45 gr boter
    • 450 gr gekookte kalkoenfilet, in stukjes
    • 1 wortel, fijngehakt
    • 2 aardappelen, geschild en in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Meng 250 gr bloem en 1 theelepel zout. Wrijf de reuzel erdoor totdat het mengsel lijkt op grove kruimels. Roer het koud water erdoor totdat het mengsel een bal vormt. Verdeel het deeg in tweeën en vorm er ballen van. Wikkel in plasticfolie en leg 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast. Rol een bal en vorm dit in een ronde lap die in een 23 cm taartvorm past. Leg het in de taartvorm, maak een tweede ronde lap als 'deksel' en leg apart.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C.
    3. Smelt 110 gr boter, meng 60 gr bloem, zout, peper en ui erdoor. Roer er geleidelijk de kippenbouillon door. Laat koken, onder voortdurend roeren tot een glad en dik mengsel ontstaat. In een aparte pan, bak je de prei in 3 eetlepels boter. Roer de kalkoen, wortel en aardappelen erdoor. Meng goed en giet in de voorbereide taartvorm. Bedek met de andere lap deeg, maak de randen dicht en snijd het overtollige deeg weg. Maak verschillende kleine openingen in de bovenkant, zodat de stoom kan ontsnappen.
    4. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten, of tot het deeg goudbruin is en de vulling heet is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren