Clafoutis met kerstomaat en basilicum

    Clafoutis met kerstomaat en basilicum

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk voorgerecht dat zowel goedkoop is en makkelijk te maken. Om hier een glutenvrije versie van te maken vervang je de bloem gewoon met glutenvrije bloem.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 650 gr cherrytomaten
    • 4 eieren
    • 25 gr bloem
    • 200 ml crème fraîche
    • 4 eetlepels melk
    • 1 handvol basilicum, in grove stukken gescheurd
    • 55 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C (Gasovenstand 5).
    2. Vet zes kleine schaaltjes, elk 5 cm x 1 cm diep, in.
    3. Verdeel de tomaten over de bodem.
    4. Klop de eieren in een grote kom en klop de bloem er met behulp van een garde door. Klop de crème fraîche en melk erdoor tot een glad beslag ontstaat. Roer de basilicum en alle kaas op een eetlepel na erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
    5. Giet het beslag over de tomaten en bestrooi met de rest van de kaas en wat extra peper.
    6. Bak gedurende 20 minuten tot ze gerezen zijn en goudbruin aan de bovenkant.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren