Ovenschotel met wortel en koolraap met een laag vetgehalte

    Ovenschotel met wortel en koolraap met een laag vetgehalte

    1keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke ovenschotel met extra mager rundergehakt, bouillon, uien, wortelen, koolraap en aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 6-8 middelgrote aardappelen, geschild en gehalveerd
    • 4 middelgrote wortelen, in stukjes
    • 1/2 koolraap, in stukjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 500 gr mager rundergehakt
    • 1 runerbouillonblokje
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Pak een grote en een kleine koekenpan/hapjespan. Leg een paar stukjes wortel en raap in de kleine pan en de rest in de grote pan. Voeg de ui toe aan de grote pan.
    2. Doe het gehakt in de grote pan en voeg water toe aan beide pannen.
    3. Zet beide pannen op het fornuis en bak terwijl je regelmatig roert, zodat het niet aanbrandt.
    4. Kook ondertussen de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar.
    5. Doe de bouillon, zout en peper in de grote pan met vlees.
    6. Zodra het vlees en de groenten gaar zijn, doe je het in een ovenschaal. Hou het kleine pannetje met groenten apart.
    7. Als na 20 minuten de aardappelen zacht zijn, giet je het water af en pureer je ze.
    8. Leg de puree op het vlees/groentemengsel.
    9. Zet in de voorverwarmde oven tot de bovenkant bruin wordt, ongeveer 15 minuten.
    10. Leg de apart gehouden wortelen en raap er ter decoratie op en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    T.a.v. punt 2. Water aan beide pannen toevoegen en dan bakken? Vreemd toch? - 16 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren