Heerlijke kersentaart

    Heerlijke kersentaart

    5keer bewaard
    27min


    25 personen hebben dit gemaakt

    De bodem van deze taart is eivrij. Het is een goed basisrecept voor allerlei fruittaarten, in dit geval een kersentaart. Als je het deeg nog gezonder wilt maken, voeg dan een paar eetlepels tarwekiemen toe als je het deeg mengt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 55 gr margarine
    • 35 gr bruine suiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 60 gr havermout
    • 100 gr bloem
    • 45 ml water
    • 100 gr kristalsuiker
    • 300 gr verse kersen, zonder pit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C / gasoven stand 7. Vet een taartvorm van 23 cm in.
    2. Meng in een middelgrote kom de margarine, bruine suiker en vanille. Meng de havermout, bloem en water erdoor. Druk vervolgens het mengsel in de taartvorm.
    3. Meng de kersen met de suiker. Verdeel de kersen over de taartbodem.
    4. Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren