lamsgehakt kebabs

    lamsgehakt kebabs

    2keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Indiase lamsgehakt kebabs van de BBQ of gegrild, geserveerd op een schaal met gebakken uien en paprika's. Lekker met pilavrijst, raita en papadums of friet en salade.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 450 gr lamsgehakt
    • 2 middelgrote uien, grof gesneden
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 volle eetlepels kikkererwten uit blik
    • 1 eetlepel garam masala
    • 3/4 eetlepel chilipoeder
    • peper en zout naar smaak
    • 1 theelepel verse gember of gember pasta
    • 2 eetlepels natuurlijke rode kleurstof (optioneel)
    • Om te serveren
    • 2 uien, in vieren gesneden
    • 1/2 rode paprika en 1/2 groene paprika in stukken gesneden
    • plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de grof gesneden uien, knoflook en kikkererwten in een keukenmachine. Maal ze fijn, maar het moet niet nat worden.
    2. Doe het uimengsel, lamsgehakt en de resterende kebab ingrediënten in een kom. Meng goed. Bewaar in de koelkast tot je ze gaat gebruiken. Dit kan ook een dag van tevoren worden bereid.
    3. Als je klaar bent vorm je van het vlees worstjes om spiezen of maak er losse worsten van. Bak op een barbecue of grill totdat ze gaar zijn - ca. 25-30 minuten.
    4. Ondertussen verwarm je een koekenpan of een gietijzeren grillplaat voor op de bbq met olie en bak de uien en paprika tot ze zacht en een beetje verkoold rond de randen zijn. Breng op smaak met zout en peper en leg ze op de voorverwarmde schaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren