Pompoentaart met pecannoten

    Pompoentaart met pecannoten

    6keer bewaard
    1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke taart om te serveren met vanille-ijs. Gebruik pompoenpuree uit blik als je dat kunt vinden, of gebruik gekookte en gepureerde verse pompoen die is afgekoeld.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor het deeg
    • 250 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 150 gr koude boter, in blokjes
    • 60 ml water
    • Voor de vulling
    • 2 eieren
    • 4 eetlepels bruine suiker
    • 300 ml gecondenseerde gezoete melk
    • 400 gr pompoenpuree
    • 2 eetlepels bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen kaneel
    • 1/2 theelepel gemalen gember
    • 125 gr halve pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Maak eerst het deeg door de boter door de droge ingrediënten te mengen, totdat het kruimelig wordt. Voeg het water toe om het mengsel te binden. Zet 1 uur voor het uitrollen in de koelkast.
    2. Voor de vulling klop je de eieren en suiker tot een mooi glad geheel.
    3. Voeg de gecondenseerde melk en pompoen toe.
    4. Tenslotte meng je de bloem en specerijen erdoor. Meng goed en zet opzij.
    5. Rol het deeg uit zodat het in een taartvorm van 23 cm past.
    6. Als het deeg in de taartvorm ligt, schenk je de pompoenvulling erin en leg je de pecannoten er bovenop.
    7. Bak 40-45 minuten op 190°C / gasoven stand 5.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren