Quiche met zoete aardappel

    Quiche met zoete aardappel

    9keer bewaard
    1uur15min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Echt een heerlijke quiche, die zeer makkelijk te maken is. Zonder deeg, dus je hoeft je daar alvast geen zorgen over te maken. Je kunt ook andere ingrediënten naar smaak gebruiken, bijvoorbeeld blokjes kip, ham, champignons, spek, enz. Eet smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olie
    • 1 ui, in kleine stukjes gesneden
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 middelgrote zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 theelepels hete saus (of 1 theelepel chilipoeder)
    • 1 blik mais, uitgelekt
    • 4 eieren
    • 4 eetlepels maizena
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • gemalen peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C / gasoven stand 4.
    2. Verhit de olie in een pan, voeg de ui en zoete aardappel met de pikante saus toe, en roerbak 3 minuten. Voeg de mais toe. Haal van het vuur.
    3. Klop de eieren samen en zeef de maizena, bakpoeder, zout en peper erdoor. Voeg je andere ingrediënten toe (in blokjes gesneden kip of ham, enz.). Voeg het mengsel uit de koekenpan ook toe.
    4. Giet het mengsel in een ingevette 20-25 cm ronde taartvorm en bak 1 uur in een voorverwarmde oven (of tot de quiche gaar is). Serveer met een frisse salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    Dit recept heb ik gister gemaakt en mijn vriend en ik vonden hem heel erg lekker!! Heb alleen wel iets verandert, namelijk een halve theelepel chillipoeder ipv een hele theelepel. - 24 feb 2014

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 30 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren