Spaghetti met sint-jakobsschelpen in pittige tomatensaus

    Spaghetti met sint-jakobsschelpen in pittige tomatensaus

    1keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze verrukkelijke sint-jakobsschelpen smaken heerlijk in combinatie met de tomaat, knoflook en chilipeper in de saus.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 160 gr gedroogde spaghetti
    • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
    • 1 (400 gr) blik tomatenblokjes
    • 4 eetlepels zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
    • 180 gr mini sint-jakobsschelpen
    • 1 theelepel gedroogde basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de pasta al dente.
    2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en voeg de knoflook en ui toe. Bak 1 minuut op een matig hoog vuur.
    3. Doe de chilipeper in de pan en bak ze 1 minuut, voeg dan de tomaten en zwarte olijven toe. Laat nog 5 minuten op lager vuur sudderen.
    4. Voeg de sint-jakobsschelpen aan de tomatensaus toe en zet het vuur hoger. Kook ongeveer vijf minuten, zorg ervoor dat ze door en door worden verwarmd. Voeg de basilicum toe.
    5. Giet de pasta af en doe in de pan. Roer goed door elkaar en bedek de pasta met de saus.
    6. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren