Thaise groene curry met kip

    Thaise groene curry met kip

    1keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een heerlijk eenvoudig Thais curry recept. Kip wordt gebakken met bamboescheuten en babymaïs, alvorens te worden gestoofd in een groene kokos curry. Serveer met gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 servings

    • 4 kipkarbonades zonder vel, in reepjes gesneden
    • Marinade
    • 1/2 eetlepel olie
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 eetlepel vissaus
    • 1-2 eetlepels maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
    • 1 eetlepel suiker
    • Saus
    • 1 eetlepel olie
    • 1 middelgrote ui, versnipperd
    • 8 baby maïskolfjes, in tweeën gesneden
    • 1 (225 gr) blik bamboescheuten, uitgelekt
    • 1 eetlepel groene currypasta
    • 10 gr Thaise basilicum
    • 1 blik (400 ml) kokosmelk
    • gestoomde melk (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de olie, zout, vissaus, maïzena-mengsel en suiker voor de marinade. Schenk de saus over de kip, roer zodat alle kip goed bedekt is en laat 15 minuten staan.
    2. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie op middelhoog vuur. Roerbak de kip tot het bruin is, 3-4 minuten. Voeg de ui, baby mais en bamboescheuten toe, roer goed.
    3. Voeg de groene curry pasta toe en roer 1-2 minuten. Voeg genoeg water toe om 1/4 van de ingrediënten te bedekken. Strooi er de basilicumblaadjes over, zet het deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen.
    4. Giet de kokosmelk en gestoomde melk (indien gebruikt) erbij, en breng aan de kook. Pas de kruiden naar je smaak aan. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren