Wortel-rozijn muffins

    Wortel-rozijn muffins

    4keer bewaard
    28min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Fijntjes gekruide muffins, licht gezoet met een vleugje honing.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 gr volkorenmeel
    • 60 gr witte bloem
    • 1/8 theelepel zout
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 2 eieren
    • 225 ml karnemelk
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 2 eetlepels appelmoes of appelstroop
    • 7 eetlepels honing
    • 175 gr wortel, geraspt
    • 100 gr rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:28min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. Volkorenmeel, bloem, zout, bakpoeder, nootmuskaat, kruidnagel en kaneel mengen.
    3. In een aparte kom ei, karnemelk, olie, appelstroop en honing mengen. Het eiermengsel vluchtig door het meelmengsel slaan. Wortel en rozijnen erdoor scheppen en het beslag in de muffinvorm scheppen.
    4. 18 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailstokje schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden.

    Tip:

    Als je appelmoes of appelpuree gebruikt, heb je minder olie nodig waardoor er minder vet en calorieën in de muffins zitten!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren