Kipfilet in spek gebakken

    Kipfilet in spek gebakken

    Voeg toe aan favorieten!
    17min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijk en makkelijk gerecht. Kipfilets worden gekruid met knoflook, citroen en tijm, vervolgens omwikkeld met spek en gegrild. Serveer met gestoomde kool en gekookte nieuwe aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 citroen
    • 4 kleine kipfilets
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm of 4 takjes verse tijm
    • 8 plakjes spek
    • 500 gr kool, gestoomd
    • 500 gr nieuwe aardappelen, gekookt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. Snijd de citroen in de lengte doormidden. Snijd een helft in 4 partjes en leg ze apart voor de garnering.
    2. Knijp sap uit andere helft over de kip. Bestrooi met de gehakte knoflook en een beetje zout en peper.
    3. Verwarm de grill voor op medium of verhit een grillpan.
    4. Leg een takje tijm op elke filet of bestrooi ze met de gedroogde tijm. Wikkel twee plakjes spek rond elke filet.
    5. Gril de kipfilets 5-7 minuten aan elke kant tot ze gaar zijn.
    6. Serveer met de kool en gestoomde nieuwe aardappelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren