In kool verpakt varkensvlees met champignons en noedels

    In kool verpakt varkensvlees met champignons en noedels

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    Varkensgehakt op Chinese wijze met champignons gewikkeld in koolbladeren. In de pan gebakken en geserveerd met roergebakken groenten en noedels.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 10 koolbladeren
    • 2 grote uien
    • 6 grote kastanje champignons
    • arachide-olie
    • 200 gr varkensgehakt
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 eetlepels oestersaus
    • snufje chilipoeder
    • 1 theelepel gemberpasta
    • 1 afgestreken theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
    • 1 wortel geschild en in reepjes gesneden
    • goede handvol taugé
    • 150 gr noedels
    • 2 lente-uitjes, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Blancheer de koolbladeren in kokend water gedurende 3 minuten. Giet af en zet opzij.
    2. Snijd een ui in kleine dobbelsteentjes en de andere in vieren. Hak 3 champignons zeer fijn en snijd de resterende 3 in plakjes.
    3. Verwarm een beetje olie in een steelpan. Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak doorzichtig. Voeg het gehakt toe en bak bruin. Voeg de fijngesneden champignons en wat kruiden toe. Voeg 1 eetlepel soja en 1 eetlepel oestersaus toe. Voeg chilipoeder en 5 kruidenpoeder toe. Laat een paar minuten koken en haal van het vuur.
    4. Verdeel het mengsel tussen de 10 koolbladeren (ongeveer een volle eetlepel in elk). Vouw in vierkante pakketjes en maak ze vast met een cocktailprikker. Bewaar in de koelkast tot je ze gaat gebruiken.
    5. Als je klaar bent om ze te bereiden, verwarm je wat arachideolie in een koekenpan en bak de pakketjes op een laag tot middelhoog vuur. Draai ze vaak.
    6. Ondertussen verhit je wat arachideolie in een wok. Voeg de wortelen en ui toe. Roerbak een paar minuten, voeg eventueel wat water toe als dat nodig is. Voeg de champignons, taugé en noedels toe. Kook zachtjes gedurende 5 minuten. Roer er nog een eetlepel soja-en oestersaus door. Roer de lente-uitjes erdoor.
    7. Serveer de koolpakketjes op een bedje van noedels. Schenk er een extra scheutje sojasaus over en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren