Italiaanse vis

    Italiaanse vis

    2keer bewaard
    12min


    Maak dit als eerste!

    Een snel, gemakkelijk en verfijnd gerecht dat gemaakt kan worden in slechts enkele minuten! Heel handig te maken met een blik kant-en-klare groentesoep. De toevoeging van Italiaanse kruiden, wat wijn en een stukje verse vis brengt het hele gerecht samen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blik (800 ml) stevige groentesoep
    • 4 stuks kabeljauw of andere witte stevige vis.
    • een scheutje wijn, rood of wit
    • 1 handvol basilicum en een paar hele bladeren voor decoratie
    • 1 citroen
    • 4 theelepels paneermeel
    • paar druppels olijfolie
    • zout en peper om mee te kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:12min 

    1. Bestrooi de vis met zout en peper en bak in de pan in een beetje olijfolie gedurende 2 minuten of minder aan iedere kant (afhankelijk van de dikte).
    2. Knijp een beetje citroensap over de vis en bestrooi de bovenkant met paneermeel.
    3. Verwarm de soep in een pan met een scheutje wijn en voeg wat basilicum toe. Laat een paar minuten sudderen tot de basilicum gaat geuren en de soep een beetje is verminderd.
    4. Gril de vis in de pan totdat het paneermeel goudbruin en krokant is.
    5. Doe de soep in een ondiepe schaal, leg de vis erop, met de paneermeel kant naar boven en sprenkel er een beetje olijfolie over, garneer met een schijfje citroen en een blaadje basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren