Kaassoufflés

    Kaassoufflés

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    Maak dit als eerste!

    Soufflés zijn bedrieglijk eenvoudig te maken zodra je een paar technieken onder de knie hebt. Gewoon langzaam werken, vooral wanneer je de eieren met de warme melk mengt, en de eiwitten erdoor gaat roeren, en je zult beloond worden met prachtige luchtige soufflés.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels (45 gr) boter
    • 3 eetlepels bloem
    • 1/4 theelepel mosterdpoeder
    • 225 ml volle melk
    • 120 gr Cheddar of Gruyère kaas, geraspt
    • 4 eieren, gesplitst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet vier souffléschaaltjes in met een inhoud van 275 gr.
    2. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Roer de bloem en mosterdpoeder erdoor. Voeg langzaam de melk, al roerend, toe. Breng het mengsel aan de kook, en kook een paar minuten tot het dik wordt.
    3. Zet het vuur lager. Roer de geraspte kaas erdoor tot deze gesmolten is. Haal van het vuur.
    4. Klop de eierdooiers in een grote mengkom. Roer ongeveer een derde van het warme melk mengsel in de eierdooiers in een dun straaltje, terwijl je goed met een garde roert. Doe het eidooier mengsel in de pan met de rest van het melkmengsel, onder voortdurend roeren. Laat iets afkoelen.
    5. In een schone mengkom, klop je de eiwitten tot stijve pieken. Spatel het eidooiermengsel erdoor. Giet in de ingevette schaaltjes en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een mes in het midden gestoken er schoon uitkomt. Serveer direct.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren