Kaastaart

    Kaastaart

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak dit recept al sinds mijn kinderen klein zijn. Ze zijn nu allemaal volwassen en hebben zelf kinderen, maar mijn man en ik zijn nog steeds dol op dit budget recept.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 225 gr bloem
    • 110 gr boter
    • 175 gr geraspte kaas
    • 1 groot ei, losgeklopt
    • 1 grote ui, dun gesneden
    • 4 grote tomaten, dun gesneden
    • 175 gr belegen kaas, in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Zeef de bloem en een snufje zout in een mengkom. Wrijf de boter erdoor totdat het mengsel lijkt op broodkruimels.
    2. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en meng tot een stevig deeg met het losgeklopte ei en indien nodig een beetje koud water. Verdeel het deeg door tweeën.
    3. Rol één helft uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een cirkel die groot genoeg is om op een bakplaat van 23 cm te passen. Vet de bakplaat in en bestrooi met wat bloem, druk dan het deeg erop.
    4. Doe de gesneden ui, plakjes kaas en tomaat in laagjes op het deeg en kruid elke laag met peper en zout.
    5. Rol het resterende deeg uit tot een cirkel die groot genoeg is om over de taartvorm en de inhoud te passen.
    6. Maak de randen van het deeg vochtig en leg het deeg-deksel op de taart. Druk tegelijkertijd op de randen om af ​​te dichten. Versier eventueel met een patroon. Strooi de resterende geraspte kaas er bovenop.
    7. Leg in een grote braadslee en bak op de bodem van de oven (180°C) in 15 minuten goudbruin.
    8. Zet de taart dan nog 20 minuten op het bovenste rek van de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren