Kabeljauw in witte wijn

    Kabeljauw in witte wijn

    4keer bewaard
    1uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk gerecht van kabeljauw uit de oven. Je kunt dit recept ook met gezouten kabeljauw maken, alleen niet vergeten om het goed te ontzouten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 filets kabeljauw (200 gr per stuk)
    • 3 eetlepels boter, plus meer voor in te vetten
    • 2 citroenen, dunne plakjes
    • 3 uien, in dunne ringen
    • 1 bosje peterselie, fijngehakt
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 6 eetlepels paneermeel
    • 1 kopje witte wijn
    • olijven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Spoel de kabeljauw af onder stromend water. Droog af en snijd in stukjes van ongeveer 5 cm. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
    2. Bedek de kabeljauw met plakjes citroen en gesneden ui.
    3. Strooi gehakte peterselie over de uien, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met de wijn.
    4. Bestrooi met paneermeel en verdeel de boter in kleine stukjes er bovenop. Garneer met olijven naar smaak.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven op 220ºC.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren