Kabeljauw in witte wijn

    (2)

    Een heerlijk gerecht van kabeljauw uit de oven. Je kunt dit recept ook met gezouten kabeljauw maken, alleen niet vergeten om het goed te ontzouten.


    11 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 filets kabeljauw (200 gr per stuk)
    • 3 eetlepels boter, plus meer voor in te vetten
    • 2 citroenen, dunne plakjes
    • 3 uien, in dunne ringen
    • 1 bosje peterselie, fijngehakt
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 6 eetlepels paneermeel
    • 1 kopje witte wijn
    • olijven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Spoel de kabeljauw af onder stromend water. Droog af en snijd in stukjes van ongeveer 5 cm. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
    2. Bedek de kabeljauw met plakjes citroen en gesneden ui.
    3. Strooi gehakte peterselie over de uien, breng op smaak met zout en peper en besprenkel met de wijn.
    4. Bestrooi met paneermeel en verdeel de boter in kleine stukjes er bovenop. Garneer met olijven naar smaak.
    5. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven op 220ºC.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties