Kagianas (Griekse eieren en tomaat)

    • < />
    • < />
    • < />

    Kagianas (Griekse eieren en tomaat)

    Kagianas (Griekse eieren en tomaat)

    (4)
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit klassieke, eenvoudige gerecht wordt ook wel strapatsada genoemd en bestaat uit slechts drie ingrediënten: eieren, tomaten en olijfolie. Je zult versteld staan van de complexiteit van de smaak die wordt afgeleid van zo'n eenvoud. Serveer met knapperig brood en feta voor een doordeweekse maaltijd, of voor op een toastje.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 grote, rijpe tomaten, gepureerd (ongeveer 500 gr)
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 6 grote eieren, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Voeg de gepureerde tomaten, samen met het zout en peper toe. Kook op een matig hoog vuur tot al het vocht is verdampt, ongeveer 10 tot 15 minuten (zet het vuur hoog als de vloeistof niet verdampt).
    2. Zodra het tomatenmengsel 'droog' is, zet het vuur middelhoog en voeg de losgeklopte eieren toe. Roer voortdurend om het ei gaar te laten worden. Het resultaat moet een vrij droog mengsel met een gelijke consistentie zijn, dat wil zeggen geen grote stukken ei erin. Serveer warm of koud. Ik vind het zelfs de volgende dag beter nadat het de hele nacht in de koelkast heeft gestaan!
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (4)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren