Deegmandjes met kalkoen

    Deegmandjes met kalkoen

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze deegmandjes zijn gezonde hapjes voor Kerstmis. Een geweldige manier om restjes gebraden kalkoen te gebruiken! Omdat ze de kleuren van Kerstmis hebben, zijn ze altijd een favoriet! Je kunt filodeeg in plaats van loempiavellen gebruiken; snijd het in vierkanten van 10 cm.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 pakje loempiavellen
    • plantaardige olie, om in te vetten
    • 500 gr gekookte, in blokjes gesneden kalkoenfilet
    • 100 gr mayonaise
    • 3 lente-uitjes, fijngehakt
    • 2 avocado's
    • cranberrysaus of -jam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Vet een muffin bakblik in. Leg twee loempiavellen over elkaar in een ​​ster vorm en druk in de muffinvormpjes. Bestrijk binnenkant met olie.
    2. Bak in een voorverwarmde oven op 200°C in 3-4 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een rooster; herhaal totdat alle loempiavellen zijn gebruikt. Indien je ze niet onmiddellijk gebruikt, bewaar ze dan in een luchtdichte container.
    3. Om te serveren maak je laagjes van - in deze volgorde - een lepel gesneden kalkoenfilet, een theelepel mayonaise, lente-ui, fijngesneden avocado en dan een theelepel cranberrysaus.
    4. Je kan ze het beste binnen een uur eten, anders worden ze slap!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren