Varkensfilet in rode wijn

    Varkensfilet in rode wijn

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een recept voor sappig varkensvlees. Varkensfiletlapjes worden gemarineerd, dan aangebraden en gestoofd in een zeer aromatische rodewijnsaus. Serveer met aardappelen, pasta of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Marinade
    • 2 eetlepels originele HP saus
    • 2 eetlepels knoflookpoeder
    • 3 eetlepels zwarte peper
    • 2 eetlepels maïzena
    • 2 theelepels basterdsuiker
    • 2 eetlepels arachideolie
    • 2 eetlepels water
    • 6 varkensfiletlapjes
    • Saus
    • 4 eetlepels rode wijn
    • 4 eetlepels balsamico
    • 1 eetlepel ketchup
    • 2 theelepel worcestersaus
    • 2 theelepels basterdsuiker
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 15 gr boter
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 1 ui, gesneden
    • 6 champignons, in blokjes gesneden
    • 1-2 tomaten, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak de marinade door de HP saus, knoflookpoeder, zwarte peper, maïzena, suiker, olie en water in een kom te mengen.
    2. Sla de varkensfilets enigszins plat en bedek met de marinade. Laat 20 minuten staan.
    3. Maak ondertussen de saus. Meng de rode wijn, balsamico azijn, tomatenketchup, worcestersaus en suiker in een kom. Zet opzij.
    4. In een grote koekenpan, verwarm je 1 eetlepel olie op hoog vuur. Bak de varkensfiletlapjes totdat ze aan beide kanten bruin zijn, ongeveer 3-5 minuten. Verlaag het vuur en bak het vlees verder gaar, ongeveer 3-5 minuten. Leg opzij op een met keukenrol bedekt bord.
    5. Verhit in dezelfde koekenpan 15 gr boter en bak de knoflook tot het gaat geuren, ongeveer 2-3 minuten. Voeg de ui toe en roerbak met een beetje zout tot deze zacht is, 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak 1-2 minuten.
    6. Doe de tomaten en de suiker in de pan en roer tot de ingrediënten goed zijn verwarmd, ongeveer 2-3 minuten. Roer de saus en het vlees erdoor, roer goed en laat warm worden, 2-3 minuten. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren