Varkensfilet in zwartepepersaus

    Varkensfilet in zwartepepersaus

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor varkensvlees. Filetlapjes worden gemarineerd, dichtgeschroeid, alvorens te worden gestoofd in een rijke, zwartepepersaus. Serveer met vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
    • 6 varkensfiletlapjes, gelijkmatig platgeslagen
    • 1 eetlepel arachideolie
    • Saus
    • 150ml water
    • 1 theelepel kippenbouillonpoeder
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 1/2 eetlepel zwarte sojasaus
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 groene paprika, fijngesneden
    • 2 eetlepels zwarte peper
    • 2 eetlepels maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
    • 1 eetlepel honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Maak de marinade door de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel te mengen. Meng het varkensvlees erdoor, laat gedurende 20 minuten marineren.
    2. In een kleine kom meng je het water, kippenbouillonpoeder, oestersaus en zwarte sojasaus om de saus te maken. Zet opzij.
    3. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Bak de varkensfilets bruin aan beide kanten, 3-5 minuten. Temper het vuur tot medium en bak tot het vlees gaar is, 3-5 minuten meer. Zet opzij.
    4. Verhit in de dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de knoflook en zwarte peper tot het geurig is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de uien met 1 theelepel zout toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten. Roer de groene paprika en saus erdoor, verwarm 1-2 minuten. Voeg het maïzena-mengsel toe en roer tot de saus is ingedikt. Zet het vuur uit en voeg de honing en varkensfilets toe, meng en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren