Varkensfilet met appel uit de slowcooker

    Varkensfilet met appel uit de slowcooker

    18keer bewaard
    6uur10min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Mals varkensvlees uit de slowcooker met uien, appel en cider, losjes gebaseerd op het klassieke Normandische varkensvleesgerecht. Serveer met een romige aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 varkensfiletlapjes
    • 1 appel, geschild en in plakjes gesneden
    • 1 grote ui, geschild en in plakjes
    • zout en peper
    • ca. 100 ml cider
    • 1 theelepel bruine suiker
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6uur  ›  Klaar in:6uur10min 

    1. Zet de slowcooker op laag. Verhit een koekenpan met een beetje olie en voeg de uien toe. Bak ze doorzichtig. Voeg de appel toe.
    2. Strooi de suiker erover, voeg wat kruiden toe, roer en sudder ongeveer 5 minuten. Giet de cider erover en breng aan de kook.
    3. Doe het ui/appel/cider mengsel in de slowcooker. Kruid beide zijden van de varkensfilet met zout en peper en leg ze op het mengsel in de slowcooker.
    4. Dek af en laat gedurende ongeveer 6 uur sudderen. Draai halverwege een keer om, indien mogelijk.
    5. Net voor het serveren, doe je het vlees alvast op de borden en doe je een klontje boter in de saus en meng goed. Giet dit over het varkensvlees en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren