Samosas met yoghurt

    Samosas met yoghurt

    13keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Koriander en yoghurt geven deze samosas een authentieke Indiase smaak. Dit is een heerlijk recept en je zult verbaasd staan hoe eenvoudig het is om zelf samosas te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 uien, fijngehakt
    • 200 gr yoghurt
    • 1 theelepel kerriepoeder
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 2 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 4 eetlepels verse koriander, fijngesneden
    • 1 (500g) pakje filodeeg
    • 100 gr yoghurt
    • 3 eetlepels room
    • 60 ml water
    • 250ml witte bloem
    • 750ml olie om in te frituren, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm een eetlepel olie in een diepe pan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak aan totdat hij begint te verkleuren. Roer 200 gr yoghurt, kerriepoeder, chilipoeder en 2 eetlepels verse koriander er doorheen. Blijf roeren totdat het grootste gedeelte van het vocht is verdampt. Haal de pan van het vuur en roer 4 eetlepels verse koriander erdoor.
    2. Pak een velletje filodeeg en dek de rest af met een vochtige doek. Leg ongeveer 1 eetlepel van het uienmengsel in een hoek (niet te dicht bij de rand) en vouw het dan in vieren op richting de andere kant van het velletje, zodat de vulling helemaal wordt omsloten. Begin bij het hoekje waar je de vulling hebt neergelegd en vouw het dan in de vorm van een triangel op richting het andere uiteinde van het deeg. Druk hierbij de kantjes goed aan met een vochtige vinger zodat ze goed blijven plakken. Herhaal dit proces met de resterende filovelletjes en vulling.
    3. Verwarm 2cm olie in een diepe, zware pan op middelmatig vuur tot het 185 graden Celsius heeft bereikt. Meng in een klein kommetje de resterende yoghurt, room en water door elkaar. Doop de samosas in het yoghurtmengsel, vervolgens in de bloem en schudt het teveel aan bloem eraf.
    4. Frituur de samosas met kleine porties tegelijk (ze mogen elkaar niet raken) gedurende ongeveer 4 minuten. Draai ze 1 keer om. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en serveer ze warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren