IJstaart voor Kerst

    IJstaart voor Kerst

    1keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept vergt een beetje planning, want je moet het ijs in twee delen invriezen. Maar het is een geweldige manier om je voor te bereiden op de kerst, je kan het zelfs al weken van tevoren maken en in de diepvries bewaren! Als je het eenmaal gesneden hebt, zie je de twee lagen chocolade en vanille, vol met vruchten, waar het water je van in de mond loopt.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 50 gr geroosterde amandelen
    • 45 gr gekonfijte vruchtjes
    • 60 gr gehakte rozijnen
    • 60 gr sultana-rozijnen
    • 60 gr krenten
    • 75 ml rum
    • 1 liter vanilleijs van goede kwaliteit
    • 100 gr rode en groene gekonfijte kersen, in vieren
    • 1 theelepel 'mixed spice' of koekkruiden
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 liter chocoladeijs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de amandelen, fruit, krenten, rozijnen en rum in een kom, dek af met plasticfolie en laat het een nacht staan. Laat een metalen of plastic puddingvorm van 2 liter in de vriezer koud worden.
    2. Laat het vanilleijs enigszins zacht worden en meng de kersen erdoor. Druk dit ijs aan de binnenkant van de randen van de gekoelde puddingvorm, verspreid gelijkmatig zodat de hele vorm bedekt is. Zet de vorm terug in de vriezer en laat het een nacht daar staan.
    3. De volgende dag, meng je de koekkruiden (of mixed spice) en het chocoladeijs met de rum en fruitmix. Schep in het midden van de puddingvorm en strijk de bovenkant glad. Laat een nacht in de diepvries staan, of totdat het zeer stevig is.
    4. Leg de ijstaart op een schaal en versier. Serveer in parten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren