Cheesecake voor Kerst

    Cheesecake voor Kerst

    2keer bewaard
    1uur30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Alle mooie smaken van Kerstmis, gebakken in een heerlijke cheesecake! De aroma's van nootmuskaat en kaneel in de koekjesbodem zijn een ​​aanvulling op de gemengde vruchten in de vulling. Een beetje rum of cognac brengt het allemaal samen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Bodem
    • 300 gr bisuitjes, verkruimeld
    • 1 eetlepel cacaopoeder
    • 125 gr gesmolten boter
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 1/4 theelepel kaneel
    • Vulling
    • 500 gr roomkaas, zacht
    • 150 gr suiker
    • 3 eieren
    • 190 gr gemengd fruit, kleingesneden
    • 1 theelepel rum of cognac

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Meng de ingrediënten voor de bodem en druk in de bodem van een springvorm van 20 cm doorsnee. Zet in de koelkast tijdens het maken van vulling.
    2. Klop de roomkaas en suiker tot een glad geheel. Voeg de eieren een voor een toe; roer het fruit en rum/cognac erdoor. Schep het mengsel over de gekoelde bodem.
    3. Bak 1 uur in een voorverwarmde oven op 160°C, of tot hij stevig is. Laat afkoelen met de ovendeur op een kier, zet dan de hele nacht in de koelkast.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren