Kerstboomkoekjes

    Kerstboomkoekjes

    5keer bewaard
    2uur7min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik vind het heerlijk om deze koekjes te maken en in de kerstsfeer te komen. Ze zijn geliefd bij zowel kinderen als volwassenen. Als je geen limoen-extract kunt vinden, kun je het gewoon weglaten uit het recept, of voeg een eetlepel geraspte limoenschil toe.

    Ingrediënten
    Porties: 48 

    • 475 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 250 gr zachte boter
    • 350 gr basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 theelepel limoen-extract of 1 eetlepel geraspte limoenschil
    • 2 druppels groene levensmiddelenkleurstof
    • 200 gr pure chocolade stukjes
    • gekleurd strooisel, om te versieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:2uur7min 

    1. Zeef de bloem, bakpoeder en zout door elkaar; zet apart.
    2. In een grote kom, klop je de boter en suiker tot een licht en luchtig geheel. Klop de eieren, vanille, limoen en kleurstof erdoor.
    3. Mix geleidelijk de droge ingrediënten erdoor tot het volledig geabsorbeerd is. Dek het deeg af, en zet 2 uur in de koelkast.
    4. Verwarm de oven op 200°C. Vet bakplaten in.
    5. Op een schoon met bloem bestoven oppervlak, rol je kleine porties van het gekoelde deeg uit. Snijd in boompjes met behulp van een kerstboomvormige steker. Bestrooi de bomen met het gekleurde strooisel.
    6. Bak 5 tot 7 minuten in de voorverwarmde oven, en let erop dat de randen niet verbranden. Haal ze van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.
    7. Zodra ze afgekoeld zijn, smelt je de chocolade en dompel de boomstammen in de gesmolten chocolade. Laat uitharden op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren