Crêpes voor Kerst

    Crêpes voor Kerst

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een mooi licht hartig pannenkoekrecept dat alle smaken van Kerstmis in zich heeft. Zeer geschikt om restjes kalkoen voor te gebruiken. Je kunt de pannenkoeken ook van tevoren bakken, ze dan de volgende dag vullen en grillen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Vulling
    • 4 dunne plakjes kalkoenfilet
    • 4 dunne plakjes gatenkaas
    • 2 bosjes asperges, schoongemaakt en geblancheerd
    • 8 eetlepels cranberrysaus
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 50 gr geraspte belegen kaas
    • 125 ml light (kook)room
    • Pannenkoeken
    • 75 gr bloem
    • mespuntje zout
    • 1 ei
    • 160 ml melk
    • 80 ml light (kook)room
    • verse dille om te garneren
    • 20 gr boter, gesmolten, om de pannenkoeken in te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:45min 

    1. Om de pannenkoeken te maken zeef je de bloem met een snufje zout in een kom. Klop het ei erdoor. Roer de helft van de melk erbij, tot het een glad beslag is. Roer de resterende melk en room erdoor. Laat 30 minuten rusten.
    2. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Bestrijk met een beetje gesmolten boter. Voeg een soeplepel beslag toe en kantel de pan om de hele bodem te bedekken. Bak 1 minuut, totdat er belletjes verschijnen. Draai om en bak nog een minuut. Herhaal dit met meer boter en beslag om vier pannenkoeken te maken.
    3. Verwarm de grill van de oven op medium. Leg de pannenkoeken op een vlakke ondergrond en bedek elke met kalkoen, gatenkaas, cranberrysaus en asperges. Breng op smaak met zwarte peper. Rol op.
    4. Leg ze in een ovenschaal, giet room erover en bestrooi met geraspte kaas. Plaats gedurende 3 minuten onder de grill, tot de kaas smelt en de room borrelt.
    5. Serveer onmiddellijk met een schepje cranberrysaus en dille om te garneren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren