Kikkererwtensoep met chorizo

    (1)
    1 uur 55 minuten

    Een heerlijke winterse soep met een Spaans tintje. Ik laat de rode paprika eruit want ik ben er allergisch voor, maar het schijnt dat als je ze pelt, ze geen allergische reactie geven.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr plakjes (of dobbeltjes) (ontbijt)spek
    • zout en peper naar smaak
    • 1 mespuntje paprikapoeder
    • 1 rode paprika, gehalveerd en zaadjes verwijderd
    • 4 tomaten, gehalveerd en zaadjes verwijderd
    • 1 liter runder-of kippenbouillon
    • 225 gr chorizo, ontveld en in schijfjes of stukken gesneden
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 2 teentjes knoflook, gesneden
    • 400 gr blik kikkererwten, uitgelekt
    • 225 gr aardappelen, in blokjes gesneden
    • 2 hele kruidnagels
    • 2 laurierbladeren
    • 1 takje tijm
    • een klein bosje peterselie, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Doe het spek in een braadslee of ovenschaal, breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder en bak ongeveer 30 minuten in de oven (200°C, tot het spek knapperig is.
    2. Tegelijkertijd rooster je de paprika en tomaten in een apart bakblik 30 minuten in de oven.
    3. Wanneer het spek gaar is, snijd je het in blokjes van 1 cm, bewaar het vet in het blik.
    4. Als de paprika en tomaten koud genoeg zijn om mee te werken, verwijder de schillen en doe het vruchtvlees in een keukenmachine. Meng tot een smeuïg geheel met een beetje van de bouillon en zet opzij.
    5. Verwarm het bewaarde spekvet in een grote pan en bak de chorizo ​​hierin lichtbruin. Verwijder met een schuimspaan uit de pan en zet opzij.
    6. Doe de ui en de knoflook in de pan en bak ze zacht, voeg dan de puree van rode paprika en tomaat toe en bak 2-3 minuten.
    7. Giet de rest van de bouillon erbij en breng aan de kook. Roer de chorizo, kikkererwten, aardappelen, kruidnagel, laurier en tijm erdoor. Zet het vuur lager, dek af en kook 30 minuten.
    8. Breng op smaak, bestrooi met de spekblokjes en de peterselie en serveer.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties