Zalm in een zoetzure marinade van de barbecue

    Zalm in een zoetzure marinade van de barbecue

    43keer bewaard
    2uur25min


    4141 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige marinade op basis van sojasaus en bruine basterdsuiker met een vleugje citroen en knoflook; dé perfecte zoetzure toevoeging aan een smaakvolle zalmfilet. Zelfs mijn 9-jarige dochter is hier dol op! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel citroenrasp
    • 1 eetlepel knoflook, fijngesneden
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 5 eetlepels sojasaus
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 5 eetlepels water
    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 700 gr zalmfilet

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. In een kopje citroenrasp, knoflook, peper, ketjap, suiker, water en plantaardige olie vermengen tot de suiker is opgelost. De filets met de marinade in een hersluitbare zak doen, sluiten en draaien zodat de vis een marinadelaagje krijgt. Minstens 2 uur gekoeld laten intrekken.
    2. De barbecue matig heet laten worden.
    3. Een rooster licht met olie invetten. De zalmfilet op de voorverwarmde barbecue leggen en resterende marinade weggooien. 6-8 minuten per kant roosteren tot de vis met een vork makkelijk uiteen valt.

    Video

    zoetzure zalm van de barbecue
    zoetzure zalm van de barbecue

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Rutger123
    van
    1

    Lekkerrr! Hele goeie marinade voor een goed stuk zalm - 08 jun 2010

    van
    0

    Geweldig recept! Gelieft bij jong en oud. - 01 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren