Kip Calypso

    Kip Calypso

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit eenvoudige kiprecept geeft je een voorproefje van het Caribisch gebied zonder de jetlag. Kip wordt gestoofd in een tomatensaus, op smaak gebracht met peper, piment, citroen, rozijnen, banaan en mango. Lekker geserveerd met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg kipfilet (borst of dij)
    • 400 gr blik mangoschijfjes, uitgelekt
    • 1 stevige banaan
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 800 gr tomatenblokjes uit blik
    • 1-2 rode chilipepers, fijngehakt
    • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel piment
    • 1 eetlepel citroensap
    • 4 el sultanas (of grote blanke rozijnen)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snijd de kip, de uitgelekte mango's en bananen in kleinere stukken. Verhit de olie in een koekenpan, voeg de kip toe en bak op matig vuur tot hij bruin is, ongeveer 5 minuten.
    2. Haal de kip uit de pan en hou apart. Voeg de tomaten, de chilipeper, donkerbruine basterdsuiker, piment, het citroensap en rozijnen toe en bak op matig vuur gedurende 3 minuten. Doe de kip terug in de pan en bak tot de kip gaar is, ongeveer 5 minuten. Voeg de mango's en bananen te en verwarm ze.
    3. Serveer op een bedje van rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren