Romige kip kerrie

    Romige kip kerrie

    6keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze milde en romige kip kerrie is een favoriet in onze familie! Je kunt meer of minder kerriepoeder naar smaak toevoegen, maar ik gebruik slechts een beetje want de kinderen willen het niet te pittig. De appel geeft een mooie zoetheid aan het gerecht, en de aardappel maakt het vullend.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels boter
    • 1 ui, gepeld en gesneden
    • 2 groene appels, geschild en in blokjes
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 3 eetlepels kippenbouillonpoeder
    • snufje cayennepeper
    • 300 ml kookroom
    • 4 tot 5 grote aardappelen, in blokjes gesneden
    • 750 gr kippendijen (of kipfilet), in blokjes
    • 300 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote koekenpan bak je de ui en appel in de boter.
    2. Zodra de ui bruin is, voeg je bloem, kerriepoeder, bouillonpoeder, cayennepeper en room toe. Voeg de aardappels, kip en water toe.
    3. Roer en laat onafgedekt sudderen totdat de aardappels en kip gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten. Serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren