Bladerdeeghapjes met kip en asperges

    Bladerdeeghapjes met kip en asperges

    6keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Makkelijk te maken en de gasten zullen genieten van deze taartjes. Een vriend gaf me dit recept, maar ik heb het een beetje veranderd, zij gebruikte maïs en erwten, maar ik geef de voorkeur aan asperges. Je kunt gebruik maken van een muffin bakblik of mini taartvormpjes.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 ml crème fraîche
    • 1 (425 gr) blik/pot asperges, uitgelekt en fijngesneden
    • 1 kipfilet, gekookt en in reepjes gesneden
    • 1 pakje bladerdeeg
    • 1 ei, vermengd met 1 eetlepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vet een muffinbakblik of taartvormpjes in. Verwarm de oven voor op 150°C.
    2. Snijd rondjes uit de bladerdeeg vellen zodat ze in je vormpjes passen. Leg ze in de muffinvormpjes. Leg er vervolgens een kleine hoeveelheid reepjes kip, asperges en 1 eetlepel crème fraîche in. Bedek weer met een rondje deeg, en knijp de randen met je vingers samen.
    3. Bestrijk de bovenkanten met het ei/melkmengsel en bak in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren