Kip met taro

    Kip met taro

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit Chinese gerecht heeft een nieuwe dimensie, het wordt gemaakt met kokosmelk! Kip gestoofd met tarowortel (te verkrijgen bij de toko), sjalotjes, gember en kokosmelk. Heerlijk met gestoomde rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 - 6

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena, gemengd met 1 eetlepel water
    • 2 kipfilets, in kleine stukjes gesneden
    • olie voor frituren
    • 1 middelgrote taro, geschild, gesneden in kleine stukjes
    • 1 eetlepel olie
    • 2 sjalotjes, fijngesneden
    • 2 plakjes verse gember
    • 1 blik (400 ml) kokosmelk
    • 4 blaadjes basilicum
    • zout naar smaak
    • suiker naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Meng de kip erdoor, laat 15 minuten marineren.
    2. Verhit ondertussen een grote pan of friteuse met olie. Frituur de taro goudbruin in 3-5 minuten. Laat uitlekken en zet opzij.
    3. Verhit een koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de sjalotten en gember in 2-3 minuten. Roer de kip erdoor en bak nog 3-4 minuten.
    4. Doe het kipmengsel en taro in een grote steelpan. Voeg net genoeg water toe om 3/4 van de ingrediënten te bedekken. Draai het vuur hoog en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur matig, dek af en laat 15 minuten sudderen.
    5. Voeg de kokosmelk en basilicum toe en roer goed. Kruid naar smaak met zout en suiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren