Tagliatelle carbonara met kip

    Tagliatelle carbonara met kip

    3keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig gerecht dat een lekkere variant is van de traditionele pasta carbonara. Deze carbonara heeft een rijke roomsaus, die wordt gemengd met spek, kip en tagliatelle. Je kunt natuurlijk ook spaghetti of andere pasta gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 champignons (of zoveel als je wilt)
    • 4 plakjes spek
    • 1 eetlepel knoflook
    • 1 eetlepel fijne mosterd
    • 3-4 kipfilets, in blokjes gesneden
    • 250 ml zure room
    • 250 ml slagroom
    • 400-500 gr tagliatelle
    • gehakte verse bieslook om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Terwijl de pasta kookt, doe je de champignons, spek en knoflook in een koekenpan. Voeg ongeveer een eetlepel mosterd, meer of minder naar eigen smaak toe. Bak gaar maar niet krokant.
    3. Voeg de kip toe, bak, maar laat niet bruin worden. Het is beter als de kip net gaar is om de malsheid te behouden.
    4. Als dit klaar is voeg je de zure room toe en ongeveer de helft van de slagroom en laat ongeveer 10-15 minuten sudderen.
    5. Proef, als je meer room wilt toevoegen kan dat, maar het is het beste om de saus niet te veel te laten indikken, want het wordt al dikker wanneer je het met de tagliatelle mengt.
    6. Schep de carbonarasaus op de pasta, roer en voeg de bieslook als garnering toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren