Zalm met abrikozen-gember gazuurlaagje

    Zalm met abrikozen-gember gazuurlaagje

    2keer bewaard
    42min


    Maak dit als eerste!

    Gegrilde zalm in een pittigzoete glazuur.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 335 ml abrikozensap
    • 55 gr gedroogde abrikozen, in stukjes
    • 2 eetlepels honing
    • 2 eetlepels zoutarme ketjap
    • 1 eetlepel vers geraspte gember
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1/8 theelepel cayennepeper
    • 1/4 theelepel kaneelpoeder
    • 4 zalmfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:42min 

    1. De oven op de grillstand voorverwarmen en een bakplaat invetten of met bakpapier beleggen.
    2. Op een middelhoog vuur in een sauspan abrikozensap, gedroogde abrikozen, honing, ketjap, gember, knoflook, kaneel en cayennepeper mengen. Aan de kook brengen, het vuur middelhoog zetten en in ong. 20 minuten tot de helft laten inkoken. Regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. 4 eetlepels uitnemen om de vis mee te bedruipen, het resterende deel apart zetten.
    3. Zalmfilet op de ingevette bakplaat leggen en met een kwastje met saus besmeren. Gedurende 8-12 minuten grillen, of tot de zalm met een vork makkelijk uit elkaar valt. Tijdens het grillen 1 keer voorzichtig omdraaien. Tijdens de laatste 4 minuten meerdere malen met saus bedruipen. Serveren met een schepje overgebleven saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren