Sams Kip Parmigiana

    Sams Kip Parmigiana

    3keer bewaard
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gepaneerde kippenschnitzel gebakken met mozzarella, parmigiano kaas en een saus van tomaat, paprika en selderij. Kan gemakkelijk vooruit gemaakt worden en daarna gebakken. Ook lekker op dezelfde manier met kalfs- of varkensschnitzels.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    • 1 rode paprika, fijn gesneden
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • 1 eetlepel olie
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1 eetlepel gehakte peterselie
    • snufje gedroogde basilicum
    • 2 theelepels suiker
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 1/2 kopje kokend water
    • 1 kippenbouillonblokje
    • peper en zout
    • 2 kipfilets in dunne schnitzels platgeslagen met behulp van een deegroller
    • 1 ei, losgeklopt
    • paneermeel
    • klontje boter
    • geraspte mozarella
    • geraspte parmigiano of parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Begin met het maken van de saus. Verhit de olie in een grote pan en voeg de ui, bleekselderij, paprika en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is. Giet het blikje tomaten door een zeef en duw het met de achterkant van een houten lepel door de zeef totdat je een puree hebt. Meng de bouillon en het water, roer en zet apart. Doe de puree in de pan en gooi de resterende pulp in de zeef weg. Voeg de peterselie, basilicum, suiker en tomatenpuree toe. Meng goed. Voeg de bouillon en het water toe, roer en breng aan de kook. Laat met het deksel erop 30 minuten sudderen. Verwijder het deksel en laat vervolgens sudderen tot de saus dik is. Breng op smaak en zet opzij.
    2. Dompel de kip in het losgeklopte ei, en druk vervolgens in het paneermeel. Herhaal dit met andere kipfilet. Leg ze op een bord en zet koel weg tot je ze gaat bakken. (De saus en de kip kunnen 's ochtends al worden gemaakt).
    3. In een koekenpan met anti-aanbaklaag verhit je wat olijfolie en een klontje boter. Bak de kip goudbruin - laat ze niet verbranden. Leg in een ovenschaal. Strooi er de mozzarella over en schep de saus erop (extra saus kun je goed invriezen). Strooi de parmigiano kaas erover. Bedek de schaal met folie.
    4. Verwarm de oven voor op 180°C.
    5. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren