Risotto met kip

    Risotto met kip

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Romige risotto met kip, spekjes, vermout en pecorino. Dit delicate gerecht vraagt ​​20 minuten onverdeelde liefdevolle aandacht.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 500 ml kippenbouillon van goede kwaliteit
    • 50 gr boter, in blokjes gesneden
    • 1 ui, fijngehakt
    • 150 gr risottorijst
    • 375 ml vermout
    • 50 gr geraspte Pecorino
    • nootmuskaat
    • handvol gerookte spekreepjes
    • 1 grote kipfilet, in blokjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit de kippenbouillon in een steelpan. Doe 3/4 van de boter en de ui in een pan met dikke bodem. Bak een minuut en voeg de spekjes en de kip toe. Bak ze 5 minuten.
    2. Voeg de rijst toe en roer goed om elke rijstkorrel goed te bedekken, ongeveer 3 minuten. De rijst moet doorschijnend beginnen te worden. Heel langzaam voeg je de bouillon en vermout (afwisselend) toe, een soeplepel per keer, waardoor alles geabsorbeerd wordt door de rijst alvorens je de volgende toevoegt.
    3. Ga door tot de rijst beetgaar is (in ongeveer 20 minuten). Voeg de rest van de boter en de helft van de kaas toe. Meng goed. Voeg een klein snufje nootmuskaat toe en strooi de rest van de kaas erover. Serveer meteen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren