Zalm met koriander van de barbecue

    Zalm met koriander van de barbecue

    12keer bewaard
    30min


    240 personen hebben dit gemaakt

    Wat doe je als het zomer is? Barbecuen! Met deze heerlijk frisse marinade op basis van honing, limoen, knoflook en koriander heeft u in een oogwenk een verrukkelijk zalmgerecht van de barbecue.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 handje korianderblaadjes, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 400 gr honing
    • het sap van 1 limoen
    • 4 zalmsteaks
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur koriander, knoflook, honing en limoensap ong. 5 minuten verwarmen tot de honing vloeibaar is. Van het vuur halen en even laten afkoelen.
    2. De zalmsteaks in een ovenschaal leggen en met zout en peper op smaak brengen. Marinade erover gieten, afdekken en 10 minuten in de koelkast zetten.
    3. De barbecue matig heet laten worden.
    4. Het rooster licht met olie invetten. 5-8 minuten per kant roosteren tot de vis makkelijk met een vork uiteen valt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren