Risotto met kip, spinazie en pompoen

    Risotto met kip, spinazie en pompoen

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een gemakkelijk recept voor risotto met kipfilet, pompoen en spinazie. Een heerlijke, bijzondere maaltijd waar het hele gezin van zal genieten. Als je nog overgebleven kip in de koelkast hebt staan, is dit een geweldige manier om het te gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 100 gr pompoen, in blokjes
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 kipfilet, in blokjes
    • 1 ui, gesneden
    • 750 ml kippenbouillon
    • 60 gr spinazie
    • 185 gr arborio rijst
    • 30 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de pompoen tot deze net gaar is.
    2. In een grote pan, bak je de kip en ui met 1 eetlepel van de olie tot ze bruin is. Zet apart wanneer de kip gaar is.
    3. Breng de kippenbouillon aan de kook in de pan, hij moet heet zijn als je hem toevoegt aan de rijst.
    4. Doe 1 eetlepel olie in de pan, voeg de rijst toe en bak gedurende 3 minuten. Blijf roeren zodat alle rijst met olie bedekt wordt.
    5. Terwijl je de hele tijd blijft roeren, voeg je een soeplepel bouillon toe aan rijst. Breng aan de kook. Zorg dat alle bouillon is geabsorbeerd voordat je de volgende lepel toevoegt. Je wilt dat de rijst zacht is aan de buitenkant met een stevig midden.
    6. Voor de laatste stap moet er wel nog wat bouillon bij de rijst zijn, dan voeg je de spinazie en kip toe, en tenslotte de pompoen.
    7. Serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren