Kipgerecht uit Kozani

    Kipgerecht uit Kozani

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een verrukkelijk kipgerecht uit Kozani, een stad en regio in het noorden van Griekenland. De gedroogde pruimen en ui zorgen voor een zoete smaak, terwijl de paprika een rokerige smaak geeft. Serveer met gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olijfolie
    • 3 grote rode uien, in halve maantjes gesneden
    • 4 kippendijen of -poten zonder vel
    • 20 gedroogde pruimen
    • 1 1/2 eetlepel zoet paprikapoeder
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 eetlepel zout, of naar smaak
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op matig laag vuur. Voeg de uien toe en zet de deksel erop. Laat de uien zachtjes bakken gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze zacht zijn, maar laat ze niet bruin worden.
    2. Ondertussen doe je de vier kippendijen of poten in een middelgrote pan en bedek met koud water. Zet op hoog vuur, dek af, en breng aan de kook. Zodra het kookt, haal je het deksel eraf en schep eventueel schuim van de bovenkant. Zet het vuur ietsje lager en laat 10 tot 15 minuten sudderen.
    3. Zodra de uien glazig zijn en zacht, haal je de kip van het vuur. Doe de kip bij de uien in de pan. Haal 750 ml bouillon uit de pan en voeg toe aan de pan met de kip en uien. Voeg de pruimen, paprikapoeder, laurier, zout en peper toe. Breng aan de kook op matig hoog vuur, dek af en laat sudderen op een zacht vuur gedurende 15 tot 25 minuten zodat de smaken combineren. Serveer warm op gekookte witte of bruine rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren