Kiphapjes met chocolade en chili

    Kiphapjes met chocolade en chili

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Heerlijke hapjes met een twist - gepaneerde chili kiphapjes met een chocolade wodka dipsaus. Eenvoudig te bereiden.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 kiphapjes

    • 4 kipfilets, in hapklare stukken (ongeveer 6 stukjes per kipfilet)
    • 1 ei, losgeklopt
    • bloem om te bestrooien
    • paneermeel
    • chilipoeder
    • gedroogde oregano
    • gerookte paprikapoeder
    • 1/2 wijnglas wodka met peper
    • 2 repen pure chocolade
    • arachide-of plantaardige olie voor het braden
    • 1 rode chilipeper ter decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng paneermeel, chilipoeder, oregano en paprikapoeder naar smaak.
    2. Haal de stukken kip door de bloem. Dip in losgeklopt ei en druk vervolgens in het paneermeelmengsel. Herhaal dit met de overgebleven stukken kip en leg op een bord. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
    3. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Als het gesmolten is, voeg je de wodka toe en meng goed. Houd de saus warm tot het serveren.
    4. Verhit een koekenpan met voldoende olie en bak de kip op middelhoog vuur tot de kip gaar is en het paneermeel knapperig. Serveer op een voorverwarmde schaal met de saus in het midden en cocktailprikkers. Versier de bovenkant van de saus met een hele rode chilipeper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren