Kippenbouillon uit de slowcooker

    Kippenbouillon uit de slowcooker

    5keer bewaard
    8uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een mooie manier om de slowcooker te gebruiken om een heerlijke kippenbouillon te maken. Gebruik allerlei stukken kip, liefst met bot, maar zonder vel. Als je geen slowcooker hebt, kun je dit ook gewoon op het fornuis klaarmaken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo kip, zonder vel, in stukken
    • 3 stengels bleekselderij, met bladeren
    • 1 wortel, geschild en in vieren gedeeld
    • 1/2 ui, in halve ringen gesneden
    • 1-2 eetlepels groentebouillonpoeder
    • 1/4 theelepel zwarte peper (of naar smaak)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur5min 

    1. Doe de kip in de slowcooker. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe en vul vervolgens met water tot tot 2 cm van de bovenkant.
    2. Doe de deksel erop en zet de slowcooker aan op HOOG en laat 7-8 uur sudderen.
    3. Mogelijk moet je tegen het eind van de kooktijd wat schuim verwijderen. Haal alle groenten eruit (eventueel zeven). Voeg extra water toe om te verdunnen als de smaak te sterk is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren