Kippenvleugels voor op de BBQ

    Kippenvleugels voor op de BBQ

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze maaltijd is goedkoop om te maken, maar erg smakelijk. Een eenvoudige marinade die je ook goed kan invriezen. Je kunt bijvoorbeeld kant-en-klare pakketjes invriezen voor op de BBQ tijdens die heerlijke warme dagen of grill ze in de oven of in een grilpan, indien het regent of koud is.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 wings

    • 12 kippenvleugeltjes
    • 2 afgestreken eetlepels paprikapoeder
    • 1 afgestreken eetlepel gedroogde gemengde kruiden (oregano, tijm en rozemarijn)
    • peper en zout, naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Spoel de vleugels onder water af en dep ze droog met keukenpapier.
    2. Leg de vleugels in een ondiepe schaal (geen metaal). Strooi er paprikapoeder, kruiden en zout en peper over. Overgiet met de olijfolie en gebruik je handen om alles goed te mengen en het in de vleugels te wrijven. Dek af met plasticfolie en zet minstens 4 uur of een nacht in de koelkast.
    3. Gril ze op de BBQ. Afhankelijk van de grootte van de vleugels moeten ze 30 minuten bakken.
    4. Serveer ze met aardappelen in folie (gepoft op de barbecue) en een salade van tomaat, wortel en ui. Ook lekker met sla en patat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren