Zalmfilet in balsamico-glazuur

    Zalmfilet in balsamico-glazuur

    55keer bewaard
    30min


    1299 personen hebben dit gemaakt

    Gebakken zalmfilet is ongelooflijk lekker met deze glazuur op basis van balsamico, knoflook, honing, witte wijn en Franse mosterd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 theelepels olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 eetlepel witte wijn
    • 1 eetlepel honing
    • 85 ml balsamico
    • 4 theelepels Franse mosterd
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetlepel verse oregano, fijngesneden
    • 6 zalmfilets (140 gr)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakplaat met bakpapier beleggen.
    2. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten. Knoflook toevoegen en 3 minuten garen. Witte wijn, honing, balsamico, mosterd, zout en peper toevoegen. In een open pan ong. 3 minuten laten sudderen tot de saus licht ingedikt is. Van het vuur halen en oregano toevoegen.
    3. De zalmfilets op de bakplaat leggen en insmeren met de balsamicoglazuur.
    4. 10-14 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de vis met een vork uiteen valt. De vis met resterende glazuur insmeren. Met een visspatel de filets zonder vel op een bord scheppen.

    Tip:

    Serveer deze zalm eens op een bedje van gemengde sla en gebruik de glazuur als dressing. Voeg wat stukjes lente-ui en reepjes rode paprika toe om de salade helemaal af te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    guus
    van
    6

    Erg smakelijk, al heb ik tijdens het bereiden besloten wat minder balsamico en wat meer honing toe te voegen. Leek me een betere verdeling. Mijn gasten hebben er van genoten. - 23 nov 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren