Kippenvleugeltjes met aardappelen

    Kippenvleugeltjes met aardappelen

    4keer bewaard
    55min


    Maak dit als eerste!

    Dit Chinese recept voor kip met aardappelen is heerlijk. Kippenvleugels en aardappelen worden gebakken, alvorens te worden gestoofd. Serveer met gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • Marinade
    • 2 eetlepels oestersaus
    • 2 eetlepels zwarte sojasaus
    • 1/2 theelepel suiker
    • 2 eetlepels maïzena
    • 1 eetlepel olie
    • 3 eetlepels water
    • 450 gr kippenvleugels
    • 1 eetlepel olie
    • 3 eetlepels olie
    • 6 grote aardappels, geschild, in stukken gesneden
    • Saus
    • 1 eetlepel zwarte sojasaus
    • 1/2 eetlepel sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote ondiepe schaal meng je de oestersaus, zwarte sojasaus, suiker, maïzena, olie en water om de marinade te maken. Voeg de kippenvleugels toe, bedek ze met het mengsel en laat 15 minuten staan.
    2. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Braad de kippenvleugels gelijkmatig bruin aan beide kanten, in ongeveer 4-5 minuten. Haal uit de pan.
    3. Verhit in dezelfde koekenpan 3 eetlepels olie op hoog vuur. Voeg de aardappelen toe en roerbak ze lichtbruin, ongeveer 3-4 minuten. Zet het vuur middelhoog.
    4. Voeg de kippenvleugels toe en genoeg warm water om de ingrediënten net te bedekken. Verwarm goed, doe een deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen.
    5. Roer de zwarte sojasaus en gewone sojasaus erdoor. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren