Klassieke kip curry

    Klassieke kip curry

    14keer bewaard
    4uur10min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere en gemakkelijk te maken milde curry met kip en groenten. Voor 4 personen, of serveer voor twee en vries de rest in voor een eenvoudige en snelle doordeweekse maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • plantaardige olie om te bakken
    • 3 eetlepels curry pasta (bijv. Patak's Rogan Josh)
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel koriander
    • 1 theelepel garam masala
    • 2 middelgrote uien, gesneden
    • 1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngesneden
    • 1 groene paprika, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, gesneden
    • 400 gr kipfilet, in stukken gesneden
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1/2 bloemkool, in roosjes
    • grote handvol sperziebonen, gewassen en door de helft gesneden
    • 2 middelgrote aardappels, geschild en grof gesneden
    • peper en zout, naar smaak
    • water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. In een grote zware pan verhit je een beetje olie op medium tot laag vuur en voeg de currypasta, komijn, koriander en garam masala toe. Roer goed tot het aroma vrijkomt. Voeg de ui, chilipeper, groene paprika en knoflook toe. Roerbak een paar minuten.
    2. Voeg de kip toe en roer goed door elkaar. Zet het vuur iets hoger en bak al roerend gedurende 5 minuten. Voeg tomaten, bloemkool, sperziebonen en aardappelen toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
    3. Voeg water toe zodat de ingrediënten net bedekt zijn en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat een paar uur sudderen. Roer af en toe. Verwijder het deksel en laat het vocht inkoken tot de saus wat dikker wordt
    4. Serveer met gekookte rijst en naanbrood of pappadums en chutney.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren