Klassieke Engelse bananen-toffee taart (Banoffee pie)

  (4)

  Dit is een klassiek recept voor Banoffee taart, iedere zoetekauw zal er dol op zijn! Omdat de meest tijdrovende zaak het maken van de toffee/karamel is, kook ik meestal een paar blikken gecondenseerde melk per keer en bewaar ik wat voor de volgende keer dat ik Banoffee maak- zodoende wordt het maken van de tweede, derde en vierde taart eigenlijk heel eenvoudig!


  73 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 12 

  • 1 blikje (397 gr) geconsenseerde melk met suiker
  • 350 gr volkorenkoekjes
  • 75 gr pecannoten of walnoten
  • 150 gr boter, gesmolten
  • 284 ml slagroom
  • 4 bananen
  • pure chocoladereep, om te versieren

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:4uur 

  1. Voor het maken van de toffee, verwijder je het label van het blikje gecondenseerde melk. Doe het blik in een diepe pan en vul aan met water tot ongeveer 3 cm van de bovenkant van de pan, zodat het blik volledig wordt ondergedompeld in water. Breng het water aan de kook en laat 3 tot 4 uur heel zachtjes koken. Voeg regelmatig kokend water toe aan de pan, controleer elke 20 tot 30 minuten. Zorg ervoor dat de pan niet droog kookt en dat het blik altijd volledig ondergedompeld in water is, anders kan het blik ontploffen! Na het koken, haal je het blik uit het water met een tang en laat 10 tot 15 minuten afkoelen voordat je deze opent. Open het blik niet tot het koel genoeg is om het aan te raken.
  2. Bedek een taartvorm van 23 cm met bakpapier.
  3. Terwijl het blik kookt, bereid je de bodem voor: in een keukenmachine maal je de koekjes tot het mengsel lijkt op fijne broodkruimels. Doe in een kom en meng samen met de gesmolten boter. Druk het mengsel in de voorbereide bakvorm en druk tot halverwege de zijkanten. Laat de bodem minstens 1 uur afkoelen.
  4. Klop de slagroom stijf met behulp van een mixer.
  5. Als je klaar bent om de taart te maken, snijd je de bananen in plakjes van ongeveer 1/2 cm. Rangschik een laag gesneden bananen over de bodem met de helft van de bananen. Besprenkel het geheel met ongeveer 1/4 van de gekoelde toffee over de banaanlaag. Herhaal dit met de rest van de bananen en toffee. Verspreid de slagroom over de toffee laag, zodat het gelijkmatig verdeeld is tot aan de rand van het blik.
  6. Om te versieren, maak je met een dunschiller chocolade schaafsel. Strooi de chocoladekrullen over de slagroom. Zet de taart gedurende 1 tot 3 uur voor het opdienen in de koelkast.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (4)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  josemcgowan
  18

  Ik heb dit recept al meerdere keren gemaakt. Iedereen vindt hem HEERLIJK, maar wat moet ik eigenlijk met die noten doen...LOL!  -  10 mei 2014

  Beoordelingen van onze andere internationale sites

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren