Kleine aardbeien pavlova's

    Kleine aardbeien pavlova's

    2keer bewaard
    1uur45min


    Maak dit als eerste!

    Deze kleine aardbeien pavlova's zijn oh-zo makkelijk te maken en zijn ideaal voor een zomers dessert. De meringue is licht en luchtig, en met verse aardbeien kan het niet lekkerder.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • eiwit van 2 eieren
    • 1/4 theelepel wijnsteen
    • 1 snufje zout
    • 100 gr suiker
    • 1 bakje verse aardbeien
    • 5 eetlepels poedersuiker, apart te verwerken
    • 250 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Bekleed een bakplaat met bakpapier, en verwarm de oven voor op 100°C.
    2. Doe de eiwitten in een grote kom, en laat ze op kamertemperatuur 30 minuten rusten. Voeg de wijnsteen en zout toe. Met behulp van een elektrische mixer, klop je het op medium snelheid tot er zachte pieken vormen. Klop de suiker, 1 eetlepel per keer, op hoge snelheid erdoor tot er stijve pieken vormen en de suiker is opgelost.
    3. Maak vier bultjes van eiwit op de bakplaat. Vorm met de achterkant van een lepel, een klein kuiltje in het midden. Bak 1,5 uur in de voorverwarmde oven, tot het eiwit stijf en droog is. Zet de oven uit, laat de meringues nog eens 1,5 uur in de oven staan. Bewaar in een luchtdichte verpakking.
    4. Ondertussen, ontkroon en snijd je de aardbeien. Doe ze in een kom en bestrooi met de helft van de poedersuiker. Laat op kamertemperatuur staan totdat je klaar bent om te serveren.
    5. Klop de slagroom tot het dikker wordt. Voeg de resterende poedersuiker toe; klop dan helemaal stijf. Vlak voor het serveren, lepel je dit in het midden van elke mini pavlova. Bedek met aardbeien en garneer met verse munt indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren